ISO_27001
ISO_9001
Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Abonnementenland gaat het beheer van een nieuw initiatief verzorgen

abonnementenland-gaat-het-beheer-van-een-nieuw-initiatief-verzorgen

Clavis Uitgeverij lanceert Klaslezen: een gloednieuw onlineplatform dat digitaal lezen op school en thuis wil ondersteunen. Met deze streamingdienst kunnen leerkrachten en leerlingen op elk moment en op elk toestel een actueel aanbod aan kinder- en jeugdboeken van Clavis Uitgeverij digitaal lezen. Daarmee is Klaslezen de ideale aanvulling op de bestaande school- of klasbibliotheek. Abonnementenland gaat het beheer van dit nieuwe initiatief verzorgen.

Met een abonnement op Klaslezen krijgen scholen onbeperkt toegang tot ruim 1800 titels, waaronder prentenboeken, (samen)leesboeken, ingesproken boeken en geanimeerde boeken. Ook de meest recente Clavistitels zitten in het assortiment; wanneer een nieuw boek verschijnt, is het direct via Klaslezen beschikbaar. Per jaar komen er daardoor zo’n 300 nieuwe titels bij. Heel wat boeken op het platform zijn in meerdere talen beschikbaar. Zo kunnen kinderen met een andere thuistaal samen met hun ouders hetzelfde boek lezen als in de klas.

Het volledige aanbod aan boeken is altijd en overal beschikbaar, zowel op school als thuis. Meerdere leerkrachten en leerlingen kunnen tegelijkertijd hetzelfde boek lezen en de boeken zijn op elk type toestel – denk aan digiborden, tablets, laptops, smartphones – te openen. Klaslezen biedt ook heel wat hulpmiddelen om leerlingen te ondersteunen bij het lezen, zoals een aangepast lettertype voor kinderen met dyslexie. Leerkrachten kunnen binnen het platform hun eigen klasbibliotheek inrichten, zodat telkens de juiste titels klaarstaan voor de leerlingen.